Ташева: Стан 26 кримських політв'язнів - критичний

Ташева: Стан 26 кримських політв'язнів - критичний

Укрінформ
Здоров'я 26 кримських політв'язнів нині у критичному стані. 

Про це постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева розповіла в інтерв'ю Укрінформу.

«За інформацією «Кримської солідарності», 26 кримських політв'язнів наразі у критичному стані. Серйозні проблеми зі здоров'ям у Амета Сулейманова. У нього хворе серце, і його навіть залишили під домашнім арештом, поки тривало судилище. Незаконний вирок підконтрольного рф «суду» стосовно Амета – перебування в колонії суворого режиму – означає, що політв'язень може не вижити», - розповіла вона.

За словами Ташевої, також меддопомоги потребує 62-річний Сервет Газієв, якому дали 13 років позбавлення волі. Вона звернула увагу, що в громадянської журналістки Ірини Данилович — хронічний отит: вона втрачає слух, уже майже нічого не чує.

Читайте також: Кримського політв'язня Абдулганієва у російській колонії змушували прийняти громадянство рф

«Левіза Джелялова розповідає, що постійне перебування у спецблоці Сімферопольського СІЗО, де навіть не видно неба, також негативно впливає на здоров'я її чоловіка Нарімана Джеляла. У нього проблеми із зором, і це лише погіршується внаслідок перебування у темному приміщенні», - зауважила постпред Президента.

Вона наголосила, що ситуація із медзабезпеченням у російських тюрмах жахлива.

Читайте також: У росії та Криму загарбники ув'язнили 15 кримських журналістів – експертка

«Про це говорять усі, зокрема російські адвокати, які намагаються проводити хоч якусь правозахисну діяльність у тих межах, в яких можуть. росіяни у своїх тюрмах вбивають політв'язнів. Їм надають елементарну медичну допомогу лише після публічного резонансу», - додала Ташева.

Як повідомлялося, у російських тюрмах померли кримські політв'язні Джеміль Гафаров і Костянтин Ширінг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-