У росії та Криму загарбники ув'язнили 15 кримських журналістів – експертка

У росії та Криму загарбники ув'язнили 15 кримських журналістів – експертка

Укрінформ
На території тимчасово окупованого Криму та рф в ув'язненні перебувають 15 кримських професійних та громадянських журналістів. 

Про це повідомила голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик під час круглого столу «Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики» в Укрінформі.

“Станом на сьогодні за політично вмотивованими кримінальними справами за гратами на території окупованого Криму та російської федерації залишаються 15 професійних журналістів або громадянських журналістів”, - сказала Печончик.

Вона зазначила, що троє з них - Вілен Темер'янов, Ернес Аметов та Ірина Данилович - були ув'язнені торік.

Читайте також: В окупованому Криму справу громадянської журналістки Данилович повернули у «суд» першої інстанції

За словами голови правління ZMINA, серйозною залишається ситуація із ненадання медичної допомоги українським політичним в'язням, зокрема журналістам. У лютому цього року двоє кримських політичних в'язнів померли в місцях позбавлення волі через ненадання їм медичної допомоги.

“Я закликаю всіх продовжувати тиск на російську федерацію, щоб всі 15 ув'язнених журналістів з Криму були звільнені”, - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, “Верховний суд” в окупованому Криму відхилив апеляційну скаргу на арешт правозахисника Абдурешита Джеппарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-