В окупованому Криму справу громадянської журналістки Данилович повернули у «суд» першої інстанції

В окупованому Криму справу громадянської журналістки Данилович повернули у «суд» першої інстанції

Укрінформ
Справу незаконно затриманої в тимчасово окупованому Криму громадянської журналістки Ірини Данилович повернули до “суду” першої інстанції.

Про це повідомив правозахисний проєкт “Кримський процес”, передає Укрінформ.

Зазначається, що “Верховний суд” Криму розглянув апедяційну скаргу на вирок феодосійського міського “суду” у кримінальній справі стосовно Ірини Данилович.

“За підсумками розгляду колегія суддів ухвалила рішення повернути справу до "суду" першої інстанції у зв’язку з тим, що підсудна не завершила розгляд із матеріалами справи”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що “судове засідання” пройшло у відкритому режимі. Для участі у ньому доставили Ірину Данилович, не дивлячись на її погане самопочуття.

Читайте також: 12 років колонії за «шпигунство»: окупанти відхили апеляцію на вирок кримчанину Стеценку

“Її захист звернув увагу апеляційної інстанції на численні порушення норм кримінально-процесуального кодексу. Однак “суд” звернув увагу лише на той факт, що за станом здоров’я вона не мала можливості ознайомитися до кінця з протоколами судових засідань”, - розповіли у “Кримському процесі”.

Як повідомляв Укрінформ, Ірині Данилович після припинення голодування у СІЗО Сімферополя не надають належної медичної допомоги.

Ірина Данилович зазначала, що має порушення слуху, чує постійний дзвін у вусі, що завдає їй нестерпних мук. Вона наголошувала, що під час переїздів із сімферопольського СІЗО до "суду" у Феодосії її стан погіршується. Жінка оголошувала сухе голодування, яке припинила, адже їй пообіцяли провести огляд та лікування.

Читайте також: У РЄ заявляють про численні порушення прав кримських татар на окупованому півострові

28 грудня 2022 року окупанти в Криму оголосили Данилович незаконний вирок, призначивши їй сім років колонії загального режиму та штраф у сумі 50 тис. рублів за нібито носіння вибухового пристрою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-