У Криму журналістку Данилович засудили до семи років колонії

У Криму журналістку Данилович засудили до семи років колонії

Укрінформ
Підконтрольний росії Феодосійський міський “суд” сьогодні, 28 грудня, оголосив “вирок” громадянській журналістці Ірині Данилович, яку викрало фсб і згодом звинуватили у виготовленні саморобного вибухового пристрою. Їй "присудили" 7 років колонії загального режиму і штраф.

Як передає Укрінформ, про це повідомило видання “Кримський процес”, із посиланням на кореспондента в залі “суду”.

“Вирок був оголошений у повному обсязі, суд визнав Ірину Данилович винною у скоєнні злочину, передбаченого статтею 222.1 кк рф “Незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання чи носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв” у частині носіння вибухового пристрою та призначив їй покарання у вигляді 7 років позбавлення волі із відбуванням покарання в колонії загального режиму, а також зобов'язав сплатити штраф у розмірі 50 тисяч рублів”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що напередодні представник обвинувачення запросив покарання для Даниловича у вигляді 7 років позбавлення волі з виплатою штрафу в розмірі 60 тисяч рублів.

Читайте також: Заарештованого в Криму художника Зізу етапують до Ростова

Як повідомляв Укрінформ, громадянську журналістку Ірину Данилович російські силовики викрали 29 квітня дорогою з Коктебеля до Феодосії. Її утримували в приміщенні фсб, де тестували на поліграфі, душили, погрожували вивезти до лісу, якщо вона щось приховуватиме. Їй запропонували підписати порожні бланки в обмін на визволення. Після того, як Данилович це зробила, їй повідомили, що в її сумці знайшли вибухівку.

Фото з сайту "Кримский процесс"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-