Кримського політв'язня Абдулганієва у російській колонії змушували прийняти громадянство рф

Кримського політв'язня Абдулганієва у російській колонії змушували прийняти громадянство рф

Укрінформ
Незаконно засудженого до 12 років в'язниці у справі «Хізб-ут-Тахрір» кримчанина Ескендера Абдулганієва у в'язниці в м. Володимир (росія) змушували прийняти російське громадянство. Він відмовився, після чого його перевели до ремонтного корпусу в'язниці.

Про це повідомило громадське об'єднання «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

Зазначається, що Абдулганієва у російській в'язниці «Володимирський централ» відвідав його адвокат Алан Качмазов.

«Він повідомив «Кримській солідарності», що політв'язня змушували отримати російське громадянство і перевели до ремонтного корпусу. До кримського татарина захисник зміг потрапити після численних скарг та дзвінків до наглядових та профільних органів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в Абдулганієва – українські документи.

Читайте також: Правозахисники вимагають розслідувати смерті бранців кремля Ширінга і Гафарова

За словами адвоката, політв'язень припускає, що його переселили до цього корпусу саме у зв'язку з відмовою від громадянства рф. Зазначається, що цей корпус – у стані ремонту, тому там холодно. Абдулганієв перебуває там близько двох місяців, разом із ним ще сім людей.

Як повідомлялося, Ескендера Абдулганієва, Арсена Абхаірова і Рустема Емірусеінова фсб росії затримало 14 лютого 2019 року в Красногвардійському районі Криму. Їх засудили на терміни від 12 до 17 років за причетність до організації Хізб-ут-Тахрір. Кримські татари заявляли, що під час обшуку їм підкинули релігійну літературу.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-