Переслідування кримських татар: Лубінець підтримав вимоги комісара Ради Європи

Переслідування кримських татар: Лубінець підтримав вимоги комісара Ради Європи

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець підтримав вимоги комісара Ради Європи Дуні Міятович, які вона висловила у доповіді, присвяченій ситуації з дотриманням прав людини на тимчасово окупованій території Криму.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

За його словами у доповіді згадані незаконні переслідування, утиски, обшуки, свавільні арешти, насильницькі зникнення, негуманне поводження з утримуваними, дискримінація, стигматизація, примусовий призов, військова мобілізація.

«Вдячний Пані Дуні Міятович за ґрунтовний аналіз ситуації з правами людини в Криму та розуміння, що представники корінного народу - кримські татари - потребують всебічної підтримки для збереження своєї ідентичності та реалізації прав», - зазначив Лубінець.

Він підтримав вимоги Міятович щодо негайного припинення переслідування кримських татар за надуманими звинуваченнями та звільнення всіх незаконно утримуваних громадян України.

Читайте також: МЗС підтримує доповідь комісара Ради Європи про порушення окупантами прав кримських татар

«Зухвале нехтування нормами міжнародного гуманітарного права та порушення прав людини, які чинить російська окупаційна влада на території українського півострова з 2014-го року, знаходять справедливий осуд на міжнародному рівні. Упевнений, викладена в доповіді інформація буде долучена до доказової бази стосовно винних у злочинах на території України та притягнення їх до відповідальності», - наголосив Лубінець.

Як повідомлялося, 18 квітня комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович у доповіді наголосила на численних порушеннях прав кримських татар у тимчасово окупованих росією Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-