рф використовує Крим як плацдарм для нападів на інші частини України – Кислиця в ООН

рф використовує Крим як плацдарм для нападів на інші частини України – Кислиця в ООН

Укрінформ
росія активно використовувала тимчасово окупований Крим як військову базу та плацдарм для захоплення інших районів України.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, виступаючи в четвер на сесії Генеральної Асамблеї ООН після ухвалення резолюції щодо порушення прав людини на півострові, передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Він нагадав про вбивства, свавільні затримання, примусові зникнення, катування людей, жорстоке поводження щодо журналістів, правозахисників та адвокатів, до яких вдається російська окупаційна влада в Криму.

Читайте також: Генасамблея ООН ухвалила оновлену резолюцію про порушення прав людини в Криму

рф також продовжує незаконний призов жителів півострова та використовує їх у бойових діях проти України.

«Тимчасова окупація Криму стала основою для серйозної кризи з правами людини на інших територіях України, що перебувають під тимчасовим військовим контролем росії», - сказав Кислиця.

Він наголосив, що повага до прав людини та основоположних свобод буде відновлена на цих територіях «у той самий день, коли Україна поверне їх під свій контроль».

Читайте також: Щоб дістатися до Криму, потрібно звільнити Мелітополь - Залужний

За словами, Кислиці, цьогорічна резолюція щодо ситуації з правами людини в Криму істотно оновлена на основі висновків та рекомендацій Генерального секретаря ООН, які містяться у його двох доповідях з цього питання, а також з урахуванням повномасштабної російської війни проти України.

Читайте також: Успішні дії ЗСУ змусили росіян додатково посилювати оборону тимчасово окупованого Криму – Громов

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію «Ситуація з правами людини в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна» з урахуванням умов, що склалися з початком широкомасштабного російського вторгнення. Резолюція ГА ООН з такою назвою ухвалюється щорічно, починаючи з 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-