Щоб дістатися до Криму, потрібно звільнити Мелітополь - Залужний

Щоб дістатися до Криму, потрібно звільнити Мелітополь - Залужний

Укрінформ
Для того, аби дістатися до кордонів Криму, українським захисникам потрібно подолати відстань 84 км до Мелітополя, що дало б повний вогневий контроль над сухопутним коридором, можливість обстрілювати Кримський перешийок.

Про це Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний сказав в інтерв'ю виданню The Economist.

“Для того, щоб дістатися до кордонів Криму, на сьогодні нам потрібно подолати відстань 84 км до Мелітополя. Нам, до речі, цього достатньо, тому що Мелітополь дав би нам повний вогневий контроль над сухопутним коридором, тому що з Мелітополя ми вже можемо обстрілювати Кримський перешийок, тими ж Himars і так далі”, - пояснив Залужний.

Генерал пояснив, що таке просування залежить від наявних ресурсів.

“Я можу розрахувати, виходячи з поставленого завдання, який ресурс потрібен для формування боєздатності”, - пояснив Залужний.

Головнокомандувач ЗСУ передав розмову з цього приводу із начальником штабу оборони США Ентоні Радакіним.

“Ми говоримо про масштаби Першої світової війни… це мені сказав Ентоні Радакін. Коли я сказав йому, що британська армія випустила мільйон снарядів під час Першої світової війни, мені сказали: «Ми втратимо Європу. Нам не буде на що жити, якщо ви випустите стільки снарядів». Коли кажуть: «Ви отримуєте 50 тисяч снарядів», люди, які рахують гроші, втрачають свідомість. Але найбільша проблема в тому, що у них їх насправді немає”, - розповів Залужний.

Читайте також: Успішні дії ЗСУ змусили росіян додатково посилювати оборону тимчасово окупованого Криму – Громов

За його словами, з такими ресурсами неможливо проводити нові великі операції, хоча робота над ними ведеться.

Як повідомляв Укрінформ, 10-11 грудня українська армія завдала ударів по трьох важливих об'єктах російських загарбників у тимчасово захопленому Мелітополі та поруч із ним: серед військових рф – десятки вбитих і щонайменше 200 поранених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-