Незаконні вироки Джелялову і братам  Ахтемовим: дані на кримського «суддю» передадуть РНБО

Незаконні вироки Джелялову і братам Ахтемовим: дані на кримського «суддю» передадуть РНБО

Укрінформ
Інформацію про кримського "суддю" Віктора Зінькова, який виніс неправомірний вирок Наріману Джелялу (Джелялову) і братам Асану і Азізу Ахтемовим, передадуть до Ради національної безпеки і оборони України.

Про це повідомила під час брифінгу постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні важливо відзначити ім'я "судді" Зінькова Віктора Івановича, тому що сьогодні було винесене неправомірне рішення щодо громадян України, які протягом восьми років чинили спротив: Нарімана Джелялова, першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, а також братів Асана і Азіза Ахтемових, які сьогодні були засуджені до 17, 15 і 13 років відповідно", - зазначила Ташева.

Читайте також: МЗС рішуче засуджує «вирок» Джелялову і братам Ахтемовим

За її словами, загалом Представництво Президента в АРК передало в РНБО дані на 63 "суддів", які виносили неправомірні вироки українським громадянам в окупованому росією Криму. Більшість із цих людей після 2014 р. зрадили присязі українського судді. Представництво пропонує РНБО ввести проти цих "суддів" санкційні заходи, які пізніше можуть бути підтримані закордонними партнерами.

За словами Ташевої, станом на 15 вересня 2022 в окупованому Криму зареєстровано 144 провадження "за дискредитацію зс рф". Адміністративні стягнення за це застосовані до мінімум 120 людей.

Читайте також: Справи проти Джелялова та братів Ахтемових на 100% сфабриковані – правозахисниця

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 21 вересня, у Криму “суд” держави-окупанта засудив Нарімана Джелялова та братів Асана і Азіза Ахтемових до 17, 15 і 13 років колонії суворого режиму відповідно. Усім призначені також великі штрафи. Стосовно підсудних та свідків у справі застосовували тортури, також заслуховували засекречених свідків.

На початку вересня 2021 року в тимчасово окупованому Криму російські силовики провели обшуки та затримали кількох осіб у так званій справі про «диверсію на газопроводі». Серед затриманих опинився кримськотатарський політик і активіст Наріман Джелялов.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-