МЗС рішуче засуджує «вирок» Джелялову і братам Ахтемовим

МЗС рішуче засуджує «вирок» Джелялову і братам Ахтемовим

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує ганебний «вирок» першому заступнику Голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову і братам Асану та Азізу Ахтемовим, винесений сьогодні в тимчасово окупованому Криму.

Про це йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ.

У МЗС зазначили, що від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну злочинна окупаційна влада винесла більше 30 вироків кримським політв’язням, сумарний термін ув’язнення яких вже складає понад 1100 років.

«Сьогоднішній ганебний вирок став черговим свідченням політично вмотивованого переслідування російською владою представників кримськотатарського народу, які опинилися у заручниках злочинного путінського режиму через незгоду з окупацією Криму… Звертаємося до міжнародної спільноти та наших партнерів по Міжнародній Кримській платформі із закликом чинити політичний, дипломатичний, санкційний та економічний тиск на росію з метою негайного звільнення Нарімана Джелялова, братів Азіза і Асана Ахтемових та усіх українських громадян, незаконно ув’язнених путінським режимом», - заявили українські дипломати.

Читайте також: Вироки рф Джелялову і братам Ахметовим є помстою за спротив окупації Криму – Лубінець

Як повідомлялося, Наріман Джелялов був затриманий 4 вересня 2021 року одразу після повернення до Криму з Києва, де він брав участь в установчому саміті Міжнародної Кримської платформи. Його затримання стало черговою спробою зламати дух спротиву окупації на півострові та цинічною реакцією на започаткування нового формату міжнародної співпраці задля деокупації Кримського півострова. З того часу Наріман Джелялов і брати Асан та Азіз Ахтемови пройшли через увесь арсенал російських репресивних методів тиску: від залякувань та погроз до фізичних тортур.

Вирок Наріману Джелялову становить 17 років позбавлення волі зі штрафом 700 тисяч рублів, Асану Ахтемову - 15 років позбавлення волі зі штрафом 500 тисяч рублів, Азізу Ахтемову - 13 років позбавлення волі зі штрафом 500 тисяч рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-