«Суд» у Криму дав Джелялову 17 років колонії суворого режиму

«Суд» у Криму дав Джелялову 17 років колонії суворого режиму

Доповнено
Укрінформ
В підконтрольному росії кримському “суді” оголошено вирок заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу (Джелялову) та братам Азізу та Асану Ахметовим.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Левіза , дружина Нарімана Джеляла.

Як зазначається в дописі, Наріману Джелялу “суд” призначив 17 років колонії суворого режиму, штраф 700 тисяч рублів та обмеження волі на термін 1 рік і 6 місяців.

Читайте також: Джелял розповів про «популярну» статтю для переслідувань в окупованому Криму

Асана Ахметова засуджено до 15 років колонії суворого режиму, також призначено штраф 500 тисяч рублів та обмеження волі на 1 рік.

Азіза Ахметова — до 13 років колонії суворого режиму, призначено штраф 500 тисяч рублів та обмеження волі на 1 рік.

Своєю чергою прокуратура АР Крим та м. Севастополя повідомила про підозри "слідчому" фсб в Криму та “судді” Сімферопольського “суду”, які причетні до незаконного кримінального переслідування першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

"Прокуратура автономії повідомила про підозри "старшому слідчому" незаконно створеного управління фсб по Республіці Крим, а також "судді" окупаційного Київського районного "суду" м. Сімферополя, які причетні до незаконного кримінального переслідування першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла”, - йдеться в повідомленні.

Дії підозрюваних кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2021 року в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, а також Азіза й Асана Ахтемових.

Читайте також: Незаконне переслідування Джелялова: окупаційним «слідчому» і «судді» повідомили про підозри

Джелялу спочатку висунули обвинувачення у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення у "вчинення диверсії у складі організованої групи" та "незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, вчинені організованою групою".

Згодом Джеляла звинуватили і в контрабанді вибухового пристрою. Асана й Азіза Ахтемових звинуватили у "диверсії, скоєній групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин і контрабанді вибухових пристроїв".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-