Вироки рф Джелялову і братам Ахметовим є помстою за спротив окупації Криму – Лубінець

Вироки рф Джелялову і братам Ахметовим є помстою за спротив окупації Криму – Лубінець

Укрінформ
Вироки так званого суду рф у тимчасово окупованому Криму заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову та братам Азізу та Асану Ахтемових є помстою росії за спротив окупації корінного кримськотатарського народу з 2014 року.

На цьому у Телеграмі наголосив Уповноважений ВР України з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

«Ці вироки – помста російської федерації за супротив окупації корінного кримськотатарського народу з 2014 року, помста за участь Нарімана Джелялова у минулорічній Кримській платформі, помста за відсутність успіхів зовнішньої політики росії на міжнародній арені», – наголосив він.

Лубінець запевнив, що він буде докладати всіх можливих зусиль для звільнення українських політв’язнів.

Читайте також: Зеленський: Ми повернемо свободу Криму й усім нашим людям на півострові

«Ми будемо мобілізовувати сили в нашій країні та наголошувати про це за її межами в спілкуванні з країнами-партнерами задля збільшення тиску на рф», – зазначив уповноважений ВР з прав людини.

Як повідомлялося, у Криму так званий суд держави-окупанта виніс вирок у справі Нарімана Джелялова та братів Асана та Азіза Ахтемових. 42-річний Наріман Джелялов – політолог, журналіст, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу – був засуджений до 17 років позбавлення волі.

Своєю чергою, 26-річний Азіз Ахтемов, який займався ремонтом авто, був засуджений до 13 років позбавлення волі, а 32-річний Асан Ахтемов, який працював журналістом кримськотатарської газети «Авдет», був засуджений до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-