Україна запросила Аргентину до участі у Кримській платформі

Україна запросила Аргентину до участі у Кримській платформі

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час телефонної розмови із заступником міністра закордонних справ, міжнародної торгівлі та віросповідань Аргентинської Республіки Пабло Теттаманті поновила запрошення щодо участі в другому саміті "Кримської платформи".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

Під час розмови Джапарова відзначила важливість участі країн світу в ініційованій Президентом Володимиром Зеленським "Кримській платформі" – міжнародному консультаційно-координаційному форматі, створеному для деокупації Криму та повернення його Україні.

У цьому контексті представнику аргентинської дипломатії було поновлено офіційне запрошення до участі Аргентини у другому саміті Кримської платформи у форматі онлайн.

Читайте також: Румунія візьме участь у саміті Кримської платформи на найвищому рівні

Також аргентинського співрозмовника було поінформовано про актуальний розвиток ситуації в Україні та зусилля керівництва держави, спрямовані на згуртування світового співтовариства навколо ідеї підтримки України та її перемоги у протистоянні з російським агресором, необхідності здійснення фінансового та економічного тиску на росію.

Джапарова подякувала за підтримку Аргентиною українських резолюцій в міжнародних організаціях, які засуджують повномасштабну агресію росії проти України.

Обидві сторони підтвердили необхідність подальшої інтенсифікації політичного діалогу та зацікавленість у розширенні торговельно-економічної співпраці між Україною та Аргентиною.

Раніше Джапарова поновила запрошення Парагваю, Гватемалі та Белізу щодо участі в другому саміті "Кримської платформи".

Читайте також: Перший Парламентський саміт Кримської платформи відбудеться 24 жовтня у Загребі

Як повідомлялося, "Кримська платформа" - формат консультацій та комунікацій, започаткований Президентом України у серпні 2021 року для структурування всіх питань, пов’язаних з півостровом. Метою цього формату є вироблення практичних підходів до привернення уваги до ситуації в Криму та обговорення можливостей його повернення в Україну.

Другий саміт "Кримської платформи" відбудеться 23 серпня 2022 року в онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-