Беліз і Гватемалу запросили до участі у другому саміті Кримської платформи

Беліз і Гватемалу запросили до участі у другому саміті Кримської платформи

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час онлайн-зустрічей з колегами з Гватемали та Белізу поновила запрошення щодо участі в другому саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня в онлайн-форматі.

Про це Джапарова повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Вона поінформувала, що провела онлайн-зустрічі із заступницею міністра закордонних справ Гватемали Авою Ацум Аревало де Москосо та заступницею міністра закордонних справ, зовнішньої торгівлі та імміграції Белізу Амалією Май, під час яких розповіла про зусилля нашої держави у протидії російській збройній агресії.

Читайте також: Деокупація Криму має бути на порядку денному всіх цивілізованих країн – ОП

«Окрему увагу під час розмов приділили питанню міжнародної Кримської платформи. Поінформувала колег про основні завдання та напрями діяльності цього міжнародного формату, а також про низку заходів високого рівня, які відбудуться в рамках міжнародної Кримської платформи протягом 2022 року. Поновила запрошення взяти участь в онлайн-саміті Кримської платформи 23 серпня», - зазначила Джапарова.

За її словами, співрозмовниці запевнили у принциповій позиції, а також повній та незмінній підтримці Гватемалою та Белізом суверенітету та територіальної цілісності України, в тому числі в рамках міжнародних та регіональних організацій.

Як повідомлялося, Кримська платформа - формат консультацій та комунікацій, започаткований Президентом України у серпні 2021 року для структурування всіх питань, пов’язаних з півостровом. Метою цього формату є вироблення практичних підходів до привернення уваги до ситуації в Криму та обговорення можливостей його повернення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-