Перший Парламентський саміт Кримської платформи відбудеться 24 жовтня у Загребі

Перший Парламентський саміт Кримської платформи відбудеться 24 жовтня у Загребі

Укрінформ
Перший Парламентський саміт міжнародної Кримської платформи відбудеться 24 жовтня у столиці Хорватії місті Загребі.

Про це повідомило Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Цього року відбудеться кілька міжнародних форумів високого рівня, з найбільш помітних – другий саміт 23 серпня та перший Парламентський саміт міжнародної Кримської Платформи 24 жовтня у Загребі (Хорватія)», - поінформували у Представництві.

Паралельно з основною програмою Парламентського саміту – пленарною сесією – на заході заплановано проведення також дискусійних панелей, які нададуть гостям саміту – парламентарям багатьох країн, хорватським урядовцям, медійникам – більше інформації щодо ситуації в тимчасово окупованому Криму після початку повномасштабного вторгнення. Окрім того, будуть запропоновані дискусії за участі українських урядовців і міжнародних експертів щодо параметрів реінтеграції Криму, що важливо з огляду на досвід приймаючої сторони, Хорватії, у питаннях реінтеграції.

У рамках Парламентського саміту планується показ фільму про політв’язня, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла, над яким працює команда Наталі Гуменюк та Анни Цигими, а також інших правозахисних заходів щодо теми незаконно утримуваних рф громадян України.

Читайте також: Столтенберг візьме участь у саміті Кримської платформи

Як повідомлялося, Кримська платформа - формат консультацій та комунікацій, започаткований Президентом України у серпні 2021 року для структурування всіх питань, пов’язаних з півостровом. Метою цього формату є вироблення практичних підходів до привернення уваги до ситуації в Криму та обговорення можливостей його повернення в Україну.

Другий саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня 2022 року в онлайн-форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-