Державна зрада: колишньому кримському депутату Авідзбу дали 10 років заочно

Державна зрада: колишньому кримському депутату Авідзбу дали 10 років заочно

Укрінформ
​​Ексдепутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим Анатолія Авідзбу заочно засудили до 10 років позбавлення волі за державну зраду.

Як передає Укрінформ, про це прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомляє у Фейсбуці.

За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 10 років позбавлення волі заочно засуджено депутата Верховної Ради АР Крим VI скликання Авідзбу, якого визнано винним у державній зраді, тобто наданні іноземній державі допомоги у проведенні підривної діяльності проти України (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України у редакції статті від 2014 року).

Читайте також: Масовка з Криму, автоматники й колаборанти: у Херсоні масштабного «Дня побєди» не вийшло

Прокурори довели, що у 2014 році засуджений, спільно з іншими кримськими депутатами для приховування факту окупації півострова збройними силами рф та легітимізації дій держави-окупанта проголосував за низку незаконних постанов. Йдеться про підтримання рішення щодо проведення “загальнокримського референдуму”, який мав на меті демонструвати картинку “вільного волевиявлення кримчан”, прийняття постанови “Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя”, що передбачала “входження Криму до складу рф”.

Всупереч постанові Верховної Ради України, якою повноваження депутатів парламенту автономії припинено, продовжуючи реалізацію злочинних намірів держави-окупанта, колишні депутати проголосували за постанови про “незалежність Криму” та “правонаступництво Республіки Крим”.

Читайте також: Викраденого ексголову Херсонської ОДА загарбники не змусили визнати Крим російським

“Загалом з 99 депутатів, які входили до складу Верховної Ради АР Крим на момент окупації півострова, щодо 70 депутатів обвинувальні акти перебувають на розгляді у судах”, - поінформували у прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше депутату Херсонської обласної ради заочно повідомили про підозру у державній зраді. За даними слідства, після незаконного вторгнення збройних сил рф на територію України підозрюваний для збереження свого статусу вступив у контакт із представниками армії та спецслужб росії, які перебувають на тимчасово захопленій території Херсонської області. Депутат допомагав російським загарбникам захопити будівлю однієї з міських рад Херсонщини. Також він переконував місцевих жителів не протидіяти ворогу роздавати так звану “гуманітарну допомогу”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-