Депутату Херсонської облради заочно повідомили про підозру у держзраді

Депутату Херсонської облради заочно повідомили про підозру у держзраді

Фото
Укрінформ
Депутату Херсонської обласної ради заочно повідомили про підозру у державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Керівник Київської міської прокуратури заочно повідомив про підозру депутату Херсонської облради у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, після незаконного вторгнення збройних сил рф на територію України, підозрюваний, для збереження свого статусу вступив в контакт із представниками армії країни-агресора та спецслужб, які перебувають на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Фото: Офіс генпрокурора
Фото: Офіс генпрокурора

На виконання поставлених російськими загарбниками завдань, 16 квітня депутат облради допомагав їм захопити будівлю однієї з міських рад на території області. Також він переконував місцевих жителів не протидіяти ворогу роздавати так звану “гуманітарну допомогу”.

Крім того, підозрюваний надав представникам рф інформацію про місцевого жителя, який захищав інтереси громади. Це стало підставою для незаконного позбавлення волі цього чоловіка.

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна влада тимчасово захопленої Херсонщини планує звернутися до президента російської федерації путіна з проханням приєднати регіон до рф. Про що заявив колабораціоніст, так званий заступник очільника окупаційної адміністрації Херсонщини Кирило Стремоусов.

Читайте також: У Херсоні з'явилися листівки, де оголосили полювання на місцевого колаборанта

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк прокоментував плани зрадників, наголосивши, що єдине звернення, яке можуть готувати "гауляйтери" Херсонської області, – прохання про помилування після вироку суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-