Звільнення політв'язнів у Криму та РФ було головним під час зустрічі з Ердоганом - Чубаров

Звільнення політв'язнів у Криму та РФ було головним під час зустрічі з Ердоганом - Чубаров

Укрінформ
У ході офіційного візиту в Україну президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана відбулася його зустріч з керівниками Меджлісу кримськотатарського народу, під час якої порушувалося питання звільнення осіб, які незаконно утримуються в окупованому Криму та Росії.

Про це в ефірі телеканалу «Дом» повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

«Чубаров повідомив, що зустріч представників кримськотатарського народу з Ердоганом тривала близько півтори години. На ній з української сторони, окрім голови Меджлісу, були присутні народні депутати Мустафа Джемілєв, Ахтем Чийгоз, Рустем Умеров, а також перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чубаров: Меджліс закликає чіткіше формулювати позицію України на міжнародних майданчиках

Як підкреслив Чубаров, під час зустрічі питання звільнення осіб, які незаконно утримувалися в окупованому Криму і Росії, було одним з головних.

Зазначалося, що з часу останнього обміну минуло понад два роки, а потім «процес звільнення опинився у глухому куті», багатьом українським політв'язням винесено вироки до 19 років позбавлення волі, і вони «переміщені та розкидані на території Російської Федерації».

«І ми говорили про те, що багато хто в Україні, зокрема в окупованому Криму, чекає зрушень у цьому питанні від взаємодії Ердогана з Путіним», - повідомив Чубаров.

Читайте також: Частиною стратегії деокупації Криму має бути законодавче вирішення проблеми «колоністів» - Чубаров

Загалом голова Меджлісу оцінив візит Ердогана в Україну, як підтвердження системного та послідовного зближення України та Туреччини, як підтримку Туреччиною суверенітету та територіальної цілісності України.

Як повідомлялося, 3 лютого Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган з офіційним візитом відвідав Україну. У Києві з ним зустрівся Президент України Володимир Зеленський.

Фото: qha.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-