Частиною стратегії деокупації Криму має бути законодавче вирішення проблеми «колоністів» - Чубаров

Частиною стратегії деокупації Криму має бути законодавче вирішення проблеми «колоністів» - Чубаров

Укрінформ
Розробляючи стратегію деокупації Криму, необхідно законодавчо закріпити питання про негайне виселення громадян, завезених на півострів Росією всупереч українським законам.

Про це заявив на спеціальному обговоренні в рамках Київського безпекового форуму голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ. 

"Для нас, кримських татар, питання колоністів - це питання подальшого існування на нашій землі. І тому ми говоримо дуже чітко й відверто: кожна людина, яка поселилася на території тимчасово окупованого Криму всупереч законодавству України, має негайно виїхати. І чим раніше ми закріпимо це в нашому законодавстві, тим легше нам буде діяти в ситуації, коли нас будуть змушувати залишити тих - вже майже мільйон - людей, які Росія поселила в Криму", - наголосив Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, на Київському безпековому форумі пройшло спеціальне обговорення "Крим і Донбас: як захистити людей і звільнити від ворога окуповані території?". Форум заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році і є щорічним заходом, майданчиком для дискусій на високому рівні щодо актуальних питань національної безпеки.

Під час дискусії Рефат Чубаров заявив, що Україні необхідно ухвалити закон про перехідне правосуддя, щоб люди в Криму, які в тій чи іншій формі співпрацювали з окупаційною владою, розуміли, що на них чекає.

Фото: qha.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-