Біля Криму з «Ураганами»: артилеристи ЗСУ провели польові тренування

Біля Криму з «Ураганами»: артилеристи ЗСУ провели польові тренування

Відео
Укрінформ
Підрозділи реактивної артилерії Об'єднаних сил Збройних сил України пройшли польові тренування біля адміністративної межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим.

Як передає Укрінформ, про це командування Об'єднаних сил ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

Зокрема підпорядковані командуванню Об'єднаних сил ЗСУ підрозділи реактивної артилерії відпрацювали розгортання на вогневих позиціях і наведення на цілі умовного противника.

"Польові тренування зі злагодженості розрахунків реактивних систем залпового вогню “Ураган” пройшли в умовах, максимально наближених до бойових, неподалік адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим", - повідомляють у командуванні.

Як зазначив командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, підняті за тривогою воїни-реактивники швидко висунулися з району зосередження, здійснили марш, розгортання в районі вогневих позицій та наведення на умовні цілі для їх подальшого ураження.

Читайте також: Росія заявила, що кораблі Чорноморського флоту повернулися до портів після навчань

"Подібні тренування відпрацьовують у військовослужбовців певний алгоритм дій. Це стосується й бойової роботи на позиції під час ведення вогню та надання команд на відкриття вогню, а також дій під час надходження наказу на здійснення внутрішнього позиційного маневру та наказу на відбій і залишення вогневої позиції", - пояснив він.

За словами Наєва, на високому рівні військовослужбовці продемонстрували також дії з безпосереднього прикриття підрозділу з повітря засобами протиповітряної оборони під час нанесення вогневого ураження та прикриття димовою завісою в ході залишення вогневих позицій.

Читайте також: Біля Одеси військові на навчаннях «прикривали» морське узбережжя

"Навчання, за якими ми сьогодні спостерігали, показали готовність українських військовослужбовців вчасно реагувати на будь-яку ситуацію, щоб захистити нашу країну та кожного її мешканця", - наголосив командувач.

Як повідомляв Укрінформ, розвідники Військово-Морських сил Збройних сил України взяли участь у комплексі навчань та тренувань з бойової готовності в морських та прибережних районах Чорного моря.

Зокрема учасники заходу перевірили свою готовність до реагування на кризові ситуації та відпрацювали спільні дії корабельним, береговим і повітряним компонентами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-