Росія заявила, що кораблі Чорноморського флоту повернулися до портів після навчань

Росія заявила, що кораблі Чорноморського флоту повернулися до портів після навчань

Укрінформ
Загони бойових кораблів Чорноморського флоту РФ після навчання в акваторії Чорного моря повернулися до пунктів постійного базування в Новоросійську, а також в окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на прес-службу флоту.

«Було проведено тренування зі зв'язку, боротьби за живучість, протиповітряної, протичовнової, протидиверсійної оборони при стоянці на необладнаному рейді, а також на переході по морю», - йдеться у повідомленні.

Загалом у навчаннях флоту, які російські військові називають «плановими», було задіяно понад 20 бойових кораблів у складі різнорідних угруповань, корабельних ударних та пошуково-ударних груп, а також загону десантних кораблів.

При цьому уточнюється, що «після планового технічного обслуговування та поповнення матеріальних запасів екіпажі кораблів ЧФ РФ продовжать виконання завдань за призначенням».

Раніше прес-служба Південного військового округу РФ повідомляла про виконання в рамках навчань бойовими розрахунками корабельної ударної групи флоту у складі фрегата "Адмірал Ессен", інших кораблів і катерів, дій з ведення морського бою, виконання бойових стрільб по мішенях, що імітують кораблі та засоби повітряного нападу умовного супротивника. Артилерійські стрільби також проводилися по плаваючих мінах і повітряних цілях, які імітувалися скиданням авіабомб САБ-250, що світяться, з літаків морської авіації та ППО ЧФ.

Читайте також: Кількість військ РФ на кордоні залишається на рівні показників весни 2021 року – Резніков

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Північноатлантичного союзу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-