Біля адмінмежі з Кримом ЗСУ відпрацювали стрільби з «Градів»

Біля адмінмежі з Кримом ЗСУ відпрацювали стрільби з «Градів»

Відео
Укрінформ
На одному із полігонів Херсонщини захисники південного напрямку, що несуть бойову службу на адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим, провели тактичні навчання із захисту морського узбережжя.

Відпрацьовувався також захист танконебезпечних ділянок суходолу під час протидії наступальній операції. Зокрема, бойові розрахунки реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» виконали завдання щодо придушення та знищення вогневих засобів, броньованої техніки та живої сили умовного противника. Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє відділ зв'язків із громадськістю командування Об'єднаних сил ЗСУ.

«Подібні тренування в угрупованні військ, яке підпорядковане нашому командуванню, відбуваються регулярно. Саме тому військовослужбовці завжди демонструють високий рівень навченості та злагодженості, вчасно реагуючи на всі можливі загрози», - наголосив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Читайте також: Біля Одеси військові на навчаннях «прикривали» морське узбережжя

За його словами, цього разу реактивна батарея здійснила марш у район проведення тренувань, провела розгортання у бойовий порядок та виконала заходи щодо підготовки до стрільби та управління вогнем.

Під час навчань військовослужбовці використовували інформацію, що надавала артилерійська розвідка, яка вивчала місцевість та розкривала цілі для ураження, а також вказівки, отримані від операторів безпілотного літального апарата-розвідника.

Наєв відзначив, що кожного разу командири додають до навчання нові елементи та ввідні задля відпрацювання різних аспектів протидії ворогу. Командири ускладнюють задачу, навчаючи особовий склад діяти в умовах раптової зміни обстановки.

Читайте також: Командувач Сил тероборони: У планах – не менше п'яти бригадних навчань

У пресслужбі відзначили, що тактичні навчання реактивної батареї мали на меті злагодження артилерійських підрозділів, вдосконалення польового вишколу особового складу, підвищення практичних навичок командирів в управлінні підрозділами.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня в окупованому Криму міноборони РФ проводить навчально-мобілізаційний збір командного складу Чорноморського флоту.

Раніше повідомлялося, що експерти на Заході розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп або 175 тис. військовослужбовців. Близько 50 таких груп вже розгорнуто поблизу України на півночі та сході, а також у Криму. Російські війська можуть просунутися і з Білорусі.

11 січня війська РФ розпочали навчання біля кордонів України – на території Воронезької, Бєлгородської, Брянської та Смоленської областей.

Читайте також: Під Києвом спецпризначенці тренувались запобігати диверсіям та терактам

На спільних білорусько-російських навчаннях, які планується провести у лютому, відпрацьовуватиметься протистояння на західному (Польща, Балтія) та південному (Україна) напрямках.

У вересні 2021 року РФ та Білорусь проводили стратегічні навчання "Захід". За даними міністерства оборони РФ, у них взяли участь близько 200 тис. військових, до 760 одиниць техніки та 15 кораблів.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-