Командувач Сил тероборони: У планах – не менше п'яти бригадних навчань

Командувач Сил тероборони: У планах – не менше п'яти бригадних навчань

Укрінформ
Сили територіальної оборони спільно з іншими підрозділами ЗСУ проведуть не менше 5 навчань за участі мобілізованих резервістів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Юрій Галушкін.

«Спільні навчання із залученням представників Сил територіальної оборони сплановані. У нас буде не менше 5-ти бригадних навчань з мобілізуванням резервістів цих бригад. Однак цього недостатньо. Крім іншого, ми проводимо дуже багато зборових заходів і навчань керівного складу. У тому числі готуємо окремо зв’язківців, мінометників, протитанкістів, зенітників, окремо проводимо збори з керівництвом, навіть командирів бригад ми теж навчаємо», - повідомив Галушкін.

Читайте також: У наступальних операціях тероборона точно не буде використовуватись – Галушкін

Командувач також відзначив, що за рішенням міністра оборони України відбудуться зборові заходи, до участі в яких буду запрошені голови обласних та районних державних адміністрацій.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 січня в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву», який визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та сил оборони з питань національного спротиву.

Читайте також: Кістяк підрозділів тероборони вже сформований – командувач Сил тероборони

Цим законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони та руху опору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-