Кістяк підрозділів тероборони вже сформований – командувач Сил тероборони

Кістяк підрозділів тероборони вже сформований – командувач Сил тероборони

Укрінформ
Кістяк особового складу Сил територіальної оборони у 25 бригадах вже сформований, наразі йде процес їх доукомплектування.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Юрій Галушкін.

«Кістяк (Сил ТрО – ред.) сформований, посадові особи призначені, визначено тимчасове місце дислокації. У залежності від кількості районів в області, сформована в кожній бригаді необхідна кількість батальйонів. Їх може бути від 4 до 10. Наприклад, бригада міста Києва налічує 10 батальйонів. У деяких областях – 6, в деяких – 8 батальйонів. Ці батальйони теж сформовані, зараз іде процес комплектування. У прикордонних областях батальйони і бригади укомплектовані десь на 70%, решту областей закомплектуємо до 70% до кінця наступного місяця», - повідомив командувач.

Читайте також: В Україні формують 25 бригад тероборони

Галушкін також пояснив, що йдеться про 70% за штатом мирного часу, який налічує 10 тисяч осіб. Ця чисельність після введення у дію зведеного плану територіальної оборони може бути розгорнута та на базі цих батальйонів і бригад налічувати сотні тисяч осіб.

Він також нагадав, що система територіальної оборони не створюється з нуля, вона існувала і раніше в складі Сухопутних військ Збройних Сил України. Наразі йде процес суттєвого нарощування її спроможностей.

«Я хочу, щоб всі громадяни зрозуміли: у кожному районі нашої країни ми маємо таку кількість людей і той підрозділ, який спроможний швидко розгорнутися до штату воєнного часу, мати своїх резервістів, забезпечити людей зброєю, і вони будуть готові виконувати свої завдання. Тобто, зараз ми вийшли на інший рівень спроможностей тероборони», - наголосив командувач.

Читайте також: Як добровольці тероборони можуть застосовувати мисливську зброю - уряд оприлюднив постанову

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 1 січня призначив командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ Юрія Галушкіна.

Зазначається, що Галушкін – досвідчений бойовий генерал. У 2001-2002 роках він був учасником міжнародної миротворчої операції у Косові. З 2014 року брав участь у складі сил та засобів, які залучаються до Антитерористичної операції (Операції об’єднаних сил) на території Донецької та Луганської областей. З червня 2014-го до січня 2015 року Галушкін виконував обов’язки командувача Високомобільних десантних військ, які на той час входили до складу Сухопутних військ ЗСУ. Після того як Високомобільні десантні війська стали окремим родом військ ЗСУ, був призначений заступником командувача.

Читайте також: Юрій Галушкін, командувач сил територіальної оборони ЗСУ

З грудня 2019 року проходив службу на посаді головного інспектора Міністерства оборони, а з середини 2020 року – заступника головного інспектора.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі бригадний генерал Галушкін нагороджений орденами Богдана Хмельницького II та III ступенів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-