Біля «суду» в окупованому Сімферополі затримали 21 кримського татарина

Біля «суду» в окупованому Сімферополі затримали 21 кримського татарина

Фото
Укрінформ
В окупованому Криму біля так званого Кримського гарнізонного військового суду затримали 21-го активіста.

Про це у Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Стало відомо, що силовики затримали 21-го кримського татарина, які прийшли як слухачі на розгляд апеляції щодо красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір» до Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі», - йдеться у повідомленні.

Затриманих доставили до відділу поліції «Центральний» у м. Сімферополі. Захист активістів і журналістів забезпечує адвокат Рустем Кямілєв.

За даними «Кримської солідарності», серед доставлених до поліцейського відділення числяться: Ісмаїл Ваапов, Ремзій Бекіров, Мустафа Бекіров, Зідан Аджікелямов, Руслан Параламов, Длявер Ібрагімов, Енвер Абселямов, Дилявер Меметов, Раїм Сейтхалілов, Ельдар Якубов, Ереджеп Мемешев, Аметхан Умеров, Ервін Еміралієв, Решат Халілов, Енвер Німетулаєв, Ескендер Салієв, Заїр Абдулжемілєв, Юнус Булатов, Айдер Гемеджі, Дилявер Меметов, Ібрагім Ібрагімов.

Читайте також: Мати політв'язня Абдуллаєва каже, що окупанти знову відправили сина до ШІЗО

Затриманих знімають на відеокамеру в залі, де вони наразі перебувають без умов дотримання соціальної дистанції.

Повідомляється, що вже після затримання активістів на засіданні Апеляційного суду, що проходить у м. Власіха (РФ), було задоволено клопотання захисту про допуск до зали «Кримського гарнізонного військового суду» п'яти слухачів.

Одним із перших був затриманий кореспондент «Кримської солідарності» Зідан Аджікелямов, який здійснював відеозйомку біля будівлі суду і попередив силовиків про свій статус представника ЗМІ.

Читайте також: Окупанти вимагають для чотирьох кримських татар 66 років позбавлення волі – Денісова

«Я їм говорив, що я журналіст і в мене є дозвіл. Мені відповіли: «Там поговоримо», й відразу скрутили руки», - повідомив Аджікелямов.

Нагадаємо, вранці 25 жовтня так звані правоохоронні органи в окупованому Криму провели масові затримання кримських татар біля будівлі «Кримського гарнізонного військового суду» в м. Сімферополі, де проходить трансляція слухання за апеляційною скаргою на вирок фігурантам красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір».

Водночас Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова уточнила в Телеграмі, що адвокати, які прийшли надати активістам юридичну допомогу, також були затримані.

“Адвокати, які прийшли надати активістам юридичну допомогу, були також затримані. На Едема Семедляєва склали протокол за статтею 19.3 КоАП РФ (непокора поліції), що є прямим перешкоджанням професійній адвокатській діяльності та позбавлення права на захист затриманих”, - повідомила омбудсмен.

Раніше, 11 жовтня, в Сімферополі силовики затримали 15 із близько 100 присутніх біля будівлі військового суду кримських татар. Того ж дня Апеляційний військовий суд у м. Власіха Московської області розглядав скаргу на вирок фігурантів красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір. Після клопотань сторони захисту розгляд скарги було перенесено на 25 жовтня.

Читайте також: «Бахчисарайська справа»: обвинувачення запросило кримським татарам від 13 до 20 років колонії

Нагадаємо, Південний окружний військовий суд м. Ростов-на-Дону 3 листопада 2020 року засудив Рустема Емірусеїнова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва - до 12 років і Арсена Абхаїрова - до 13. Рішення було винесено судовою колегією у складі - Романа Плиска, Ігоря Костіна, Євгена Звягіна.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-