Мати політв'язня Абдуллаєва каже, що окупанти знову відправили сина до ШІЗО

Мати політв'язня Абдуллаєва каже, що окупанти знову відправили сина до ШІЗО

Укрінформ
Співробітники Федеральної служби виконання покарань Росії знову відправили до штрафного ізолятора фігуранта кримської «справи Хізб ут-Тахрір», кримчанина Теймура Абдуллаєва, який утримується в російській колонії в Башкортостані.

Про це повідомила його мати Діляра Абдуллаєва у Фейсбук, передає Укрінформ.

За її словами, Теймура тримають в штрафному ізоляторі вже третю добу після того, як він вийшов звідти рівно тиждень тому. Вона підкреслила, що з урахуванням терміну, коли засудженого тримали в особливо суворих умовах, він провів у карцері понад півтора року, включаючи близько двох місяців під спеціальними умовами утримання.

«Мій син в капкані, і я нічим не можу йому допомогти. Чи варто нагадувати, що таке підвал, тобто штрафний ізолятор, якщо відомо, що СУУ (спеціальні умови утримання – ред.) - це одна з форм психологічного та режимного впливу на ув'язненого, це «тортури безсонням», де в камері на 12 спальних місць завжди 50 осіб, а спати можна тільки в години відбою, не потрібно бути Ейнштейном, щоб порахувати, по скільки хвилин вони сплять на добу і чи сплять взагалі?» – написала мати Абдуллаєва.

Читайте також: Під Петербургом провели пікети на підтримку кримських татар

Як повідомляв Укрінформ, політв'язень Еміль Джемаденов, який відбуває 12-річний вирок у колонії м. Салават (РФ), за півтора року перебування у ВК-16 загалом близько 160 днів провів у штрафному ізоляторі. Про це у вересні повідомила дружина політв'язня Ліана Белялова.

Читайте також: У колонії РФ кримського політв'язня Абдуллаєва поставили на профоблік як «схильного до екстремізму»

Як повідомлялося, 18 червня 2019 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив фігурантів першої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір". У грудні 2019 року Верховний суд РФ знизив усім термін ув'язнення на півроку.

Кримські татари були затримані за причетність до політичної діяльності ісламської партії "Хізб ут-Тахрір", яка в Росії заборонена з 2003 року. На території України та країн світу вона діє без обмежень на рівні національних законодавств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-