Під Петербургом провели пікети на підтримку кримських татар

Під Петербургом провели пікети на підтримку кримських татар

Укрінформ
Петербурзькі активісти провели 18 жовтня чергову акцію "Стратегії-18" на підтримку кримських татар, на цей раз у передмісті Петербурга - Муріно.

Як передає Укрінформ, про це один з активістів «Стратегії-18» Влад Шипіцин повідомив у Фейсбуці.

«18 жовтня прибічники Мирного опору СПб провели в Муріно чергові пікети Стратегії-18 на підтримку кримських татар. Ми закликали припинити репресії проти кримських татар у Криму, їхню депортацію до російських в'язниць, розповіли про долю Теймура Абдуллаєва, одного з політв'язнів кримських татар, засуджених до неймовірних за тривалістю термінів ув'язнення за сфабрикованими кримінальними справами», - пише Шипіцин.

Прихильники Мирного Опору СПб провели в Муріно чергові пікети Стратегії-18 в підтримку кримських татар / Фото: Влад Шипіцин

Протестувальники вимагали негайно звільнити всіх політв'язнів кримських татар. А також висловили свою думку про день 100-річчя так званої "кримської автономії", який відзначався у цей день (18 жовтня 1921 за наказом більшовиків з Москви була оформлена Кримська АСРР). Петербурзькі активісти під час акції нагадали росіянам про те, що відбувається з державами, які «вважають, що їх межі ніде не закінчуються» (одне з висловлювань президента РФ Володимира Путіна).

Читайте також: Російський суд продовжив арешт політв'язню Ібрагімову на три місяці

Як відомо, активісти Санкт-Петербурга приблизно п'ять років тому об'єдналися в безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» в пам'ять про день депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа небайдужі громадяни виходять на вулиці міста з метою розповісти про ситуацію в окупованому Криму, інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини. Пізніше до них приєдналися московські активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-