Російський суд продовжив арешт політв'язню Ібрагімову на три місяці

Російський суд продовжив арешт політв'язню Ібрагімову на три місяці

Укрінформ
Суд у Ростові-на-Дону продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою кримськотатарському активісту Ісмету Ібрагімову на 3 місяці, до 24 січня 2022 року.

Про це у Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Заарештований по «справі Хізб ут-Тахрір» кримськотатарський активіст і знавець арабської мови Ісмет Ібрагімов залишиться у СІЗО ще на 3 місяці за рішенням Південного окружного військового суду», - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката Айдера Азаматова, захист оскаржуватиме рішення.

Як вважає адвокат, обвинувачення заявило клопотання про продовження арешту на три місяці, не обгрунтовуючи його фактами, а лише припускаючи, що підсудний може сховатися від суду і перешкодити правосуддю.

«Це стандартне чергове формулювання держобвинувачення, яке не змінюється», - зазначив Азаматов.

Адвокат висловив заперечення, вказуючи, що Ібрагімов ніколи не намагався їхати з Криму і запропонував альтернативу у вигляді домашнього арешту. Проте, російський суд залишив Ібрагімова під арештом на три місяці, до 24 січня 2022 року.

Читайте також: «Суд» в окупованому Криму засудив обвинуваченого у «шпигунстві» до 12 років

Наступне слухання відбудеться 21 жовтня, планується продовжити допит прихованого свідка «Бекірова», явку якого на нинішнє засідання сторона обвинувачення забезпечити не змогла.

Як повідомлялося, 7 липня 2020 року після обшуків у різних районах Криму співробітники ФСБ затримали групу кримських татар, у тому числі і Ісмета Ібрагімова.

Його обвинувачують у організації діяльності «Хізб ут-Тахрір», яку у Росії заборонено з 2003 року. На території України і більшості країн світу організація діє без обмежень на рівні національних законодавств.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав Ібрагімова політичним в'язнем. Українські правозахисники вимагають його звільнення і зняття всіх обвинувачень.

Фото: qha.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-