Під «військовим судом» у Криму - масові затримання активістів і журналістів

Під «військовим судом» у Криму - масові затримання активістів і журналістів

Укрінформ
Окупаційна влада в Криму проводить затримання кримськотатарських активістів та журналістів, які зібралися біля будівлі так званого Кримського гарнізонного військового суду, щоб ознайомитися з результатами рішення російського апеляційного суду, який розглядає скаргу на вирок фігурантів красногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомляє в Фейсбуці КримSOS, передає Укрінформ.

«Біля підконтрольного Росії Кримського гарнізонного військового суду у Сімферополі проходять масові затримання кримськотатарських активістів та журналістів», - йдеться в повідомленні.

За даними КримSOS, кримські татари зібралися біля будівлі вказаного суду, «аби слідкувати за розглядом апеляційної скарги на вирок фігурантів красногвардійської «справи Хизб ут-Тахрір».

Розгляд скарги проходить в Апеляційному військовому суді РФ у м. Власіха Московської області. У «Кримському гарнізонному військовому суді» відбувається трансляція засідання.

Раніше, 11 жовтня, в Сімферополі силовики затримали 15 з близько 100 кримських татар, які зібралися біля будівлі суду, і прийшли з метою ознайомлення з результатами рішення Апеляційного військового суду в м. Власіха Московської області, який розглядав скаргу на вирок фігурантів красноногвардійської «справи Хізб ут-Тахрір».

Читайте також: Під «військовим гарнізонним судом» у Криму затримали 15 осіб

В той день Апеляційний військовий суд переніс запланований розгляд скарги на 25 жовтня.

Південний окружний військовий суд м. Ростов-на-Дону 3 листопада 2020 року засудив Рустема Емірусеїнова до 17 років позбавлення волі, Ескендера Абдулганієва - до 12 років і Арсена Абхаїрова - до 13. Рішення було винесене судовою колегією у складі - Роман Пліско, Ігор Костін, Євген Звягін.

Фото: @KRYM.SOS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-