Проєкт «Крим. 25 років боротьби за Україну» нагадує про уроки історії - Чубаров

Проєкт «Крим. 25 років боротьби за Україну» нагадує про уроки історії - Чубаров

Фото
Укрінформ
Презентований у вівторок в Укрінформі цикл документальних фільмів "Крим. 25 років боротьби за Україну" нагадує сьогоднішнім громадянам країни про необхідність вивчати уроки історії.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров сказав під час презентації фільму, передає кореспондент Укрінформу.

"Про що говорить цей фільм сьогоднішнім людям? Він говорить про те, що все це може повторитися по відношенню до всієї України. І як би скептично хто не посміхнувся, але ті прояви політичного життя, які сьогодні є в Україні вже на тлі російсько-української війни, підтверджують, що ми не хочемо вивчати чи перейматися тими уроками, які нам видає історія і які автори цього фільму в концентрованому вигляді знову і знову нагадують", - сказав Чубаров.

За його словами, перш за все уроки історії необхідно вивчити деяким українським парламентаріям.

Читайте також: Чубаров закликав зробити пожертвування для дітей кримських політв'язнів

"Я не знаю в якій ще країні на 8-му році війни парламентарій прилюдно на державному каналі міг би поздоровити президента країни-агресора й оцінити його, як видатного політика сучасності. В якій ще країні парламентарій може публічно стверджувати про те, що Крим ніхто не завойовував і не окупував, що люди, які там живуть, мовляв, добровільно, на основі референдуму перейшли під юрисдикцію іншої держави. В українському парламенті це є", - зазначив Чубаров.

Як вважає політик, в будь-якій країні, де у війні загинули 15 тисяч власних громадян і де окуповані частини територій, ці парламентарії вже давно б сиділи у в'язниці, а в Україні вони "герої" в певної частини українського суспільства.

Читайте також: Чубаров закликав західні країни не зустрічатися з Путіним

"Це є небезпекою. Отже, боротьба за Україну триває, але вже на етапі українсько-російської війни. І фільм кричить про це", - резюмував Чубаров.

Як повідомлялося, в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" презентували цикл документальних фільмів "Крим. 25 років боротьби за Україну", створений за архівними матеріалами та спогадами безпосередніх учасників подій в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-