Чубаров закликав зробити пожертвування для дітей кримських політв'язнів

Чубаров закликав зробити пожертвування для дітей кримських політв'язнів

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у свій день народження звернувся до друзів з проханням приєднатися до благодійної акції на підтримку дітей політв'язнів у Криму «Рука допомоги».

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Друзі! Сьогодні мій день народження... Буду безмежно радий, коли ви, замість багатьох вітальних слів, сьогодні просто вкажете під цим постом знак + (плюс), що означатиме перераховане вами пожертвування на допомогу дітям кримських політв'язнів», - написав Чубаров.

За його словами, вже 8 років він не може навіть в день свого народження поїхати додому, «аби обійняти маму, всіх рідних і близьких людей, які живуть в окупованому РФ Криму».

Читайте також: «Суд» у Криму залишив у силі рішення про допис 2013 рокусправу відправлять до ЄСПЛ

«Однак біль і гіркота розлуки зі своїми рідними та близькими, які я відчуваю внаслідок окупації Криму, неспівмірні зі стражданнями родин кримських політв’язнів, в яких 197 малолітніх дітей, чиїх батьків російські окупанти незаконно позбавили волі і засудили до величезних термінів ув'язнення», - наголосив політик.

Серед цих 197 неповнолітніх дітей, уточнив Чубаров, семеро - діти заарештованих у вересні Нарімана Джелялова, Азіза та Асана Ахтемових.

Читайте також: Окупанти посилили вирок Асану Ахтемову, адвокат вважає це помстою за відмову від показань

«У родині Нарімана його чекають 4 дітей: Адиле, Еміне, 5-річний Джеміль і однорічна Ніаль. Дочка Азіза Ахтемова теж зовсім крихта - Асіе ще немає і 2-х років. У Асана Ахтемова двоє дітей: 7-річний Рефат і 3-річна Сафіє», - додав голова Меджлісу.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в тимчасово окупованому Криму затримали та вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана і Азіза Ахтемових, Шевкета Усеінова і Нарімана Джелялова.

Після закінчення «адміністративного арешту» Усеінова і Одаманова випустили на свободу.

6 вересня Київський районний «суд» Сімферополя прийняв постанову про взяття під варту Нарімана Джелялова і двоюрідних братів Азіза й Асана Ахтемових до 4 листопада. Їх звинуватили за ч.1 статті 281 (Диверсія) КК РФ за нібито причетність до пошкодження газопроводу в селі Перевальне 23 серпня.

Читайте також: Генконсул України у Ростові відвідав етапованих кримських татар

Пізніше Асану Ахтемова посилили обвинувачення з «Диверсії» на «Диверсію, скоєну групою осіб» (ч. 2 статті 281КК РФ). Крім того, його звинуватили за ч.4 статті 222.1 (незаконне придбання, зберігання вибухових речовин групою осіб). Адвокат Азаматов вважає, що посилення обвинувачення стосовно його підзахисного є помстою за те, що він змінив зізнання, які він надав раніше під тортурами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-