«Суд» у Криму залишив у силі рішення про допис 2013 року – справу відправлять до ЄСПЛ

«Суд» у Криму залишив у силі рішення про допис 2013 року – справу відправлять до ЄСПЛ

Укрінформ
В окупованому Криму «суд» залишив у силі рішення у «справі» про допис із символікою Хізб ут-Тахрір, опублікований євпаторійцем Абдуллою Ібрагімовим ще до окупації Криму - у 2013 році.

Про це у Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Верховний суд Республіки Крим у Сімферополі в апеляційному слуханні визнав законною постанову Євпаторійського міського суду про арешт Абдулли Ібрагімова на три доби за розміщення у 2013 році в соціальній мережі Вконтакте допису із зображенням символіки «Хізб ут-Тахрір», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Генконсул України у Ростові відвідав етапованих кримських татар

За словами адвоката Рустема Кямілева, доводи захисту, представлені і в апеляційній скарзі, і в засіданні суду першої інстанції, не були почуті. Тому цю«справу» після того, як захист отримає визначення «суду», буде направлено до ЄСПЛ.

«Ця справа природно піде до Європейського суду з прав людини і ляже ще одним кейсом у ті справи, в яких ми говоримо про те, що елементарні права на захист не дотримуються», - прокоментував адвокат.

Читайте також: Ще одного кримського татарина оштрафували за «мітинг» біля будівлі ФСБ

За даними «Кримської солідарності», 22 липня 2021 року в будинок кримського татарина Абдулли Ібрагімова нагрянули співробітники ФСБ, поліції й так званого центру боротьи з екстремізмом, не допустивши в будинок адвокатів, оточили житло, поклали чоловіків на підлогу і провели обшук. Пізніше Абдуллу Ібрагімова доставили до Євпаторійського міського «суду», де його заарештували на три доби за допис у соцмережах з символікою Хізб ут-Тахрір, який чоловік зробив у 2013 році, коли Крим був під юрисдикцією України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-