Генконсул України у Ростові відвідав етапованих кримських татар

Генконсул України у Ростові відвідав етапованих кримських татар

Укрінформ
Генконсул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський відвідав у СІЗО етапованих з Криму обвинувачених у справах "Хізб ут-Тахрір".

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність.

Зазначається, що Малишевський відвідав у Ростовському слідчому ізоляторі №1 Ернеста Ібрагімова, Олега Федорова і Яшара Шихаметова.

Ібрагімов передав, що під час етапу в Краснодарі йому довелося перебувати з 25 людьми в камері, розрахованій на 12 осіб, а потім місяць бути на карантині в СІЗО Новоросійська без належного лікування. Від вакцинації на етапі він відмовився. З 12 серпня активіст перебуває в СІЗО-1 Ростова-на-Дону в камері на 6 осіб. Скарг на здоров'я немає.

Читайте також: Російський суд продовжив на три місяці арешт п'ятьом кримськотатарським активістам

51-річний Федоров теж тяжко переніс переїзд із Сімферополя в Ростов-на-Дону. Він розповів, що в транзитній камері перебував з високою температурою. "Він навіть не міг піднятися. Потім Федорова було ізольовано в лікарню, яка мало відрізнялася від камерного утримання - сире приміщення, без вентиляції і санвузла, що не працює", - повідомляє консул.

Зараз Федоров утримується в камері на 8 осіб, разом з Різою Ізетовим. Тут є телевізор і холодильник.

Шихаметов розповів, що його турбують нирки і печінка, стрімко погіршується зір. Він утримується в камері невеликого розміру, на трьох осіб, серед них є один співвітчизник.

Кримчан було затримано 17 лютого цього під час масових обшуків. Їх обвинувачують у "тероризмі" і приналежності до партії "Хізб ут-Тахрір". Під час слідчих дій у них не виявлено зброї і вибухівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-