Ще одного кримського татарина оштрафували за «мітинг» біля будівлі ФСБ

Ще одного кримського татарина оштрафували за «мітинг» біля будівлі ФСБ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму Київський районний «суд» оштрафував на 10 тисяч рублів (3 680 грн) Нурі Халілова, який брав участь у стихійному зібранні біля будівлі ФСБ.

Про це у відео, опублікованому «Кримською солідарністю» в Фейсбуці, повідомив сам Нурі Халілов, передає Укрінформ.

«4 вересня біля будівлі ФСБ я був затриманий ОМОНом, 15 вересня відбулося судове засідання, на якому суд призначив мені адміністративний штраф у розмірі 10 тисяч рублів. Ми не згодні з ним, так як він є неправомірним», - повідомив Халілов.

За словами громадського адвоката Айдера Сулейманова, у пред'явленому «суду» протоколі затримання, на підставі якого підзахисного обвинувачують у порушенні ст. 20.6.1 КпАП РФ, відсутні підписи поліцейських, у зв'язку з чим «цей протокол не має законної сили».

Крім того, зазначив Сулейманов, «суд» не задовольнив клопотання про виклик на засідання перекладача з кримськотатарської мови, про виклик так званих прокурора, поліцейських, які складали протоколи, а також про виклик свідків, які бачили, що Халілов не брав участі в якомусь мітингу, а прийшов до будівлі ФСБ «як звичайний громадянин, знаходячись там на абсолютно законних підставах».

За даними «Кримської солідарності», засідання в аналогічній «справі» у Київському районному «суді» пройшло щодо голови ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїра Смедляєва.

«Ми подавали клопотання про те, щоб нам дозволили аудіо-, фото- і відеофіксацію, про те, щоб судовий процес вівся кримськотатарською мовою, щоб для судового розгляду запросили тих посадових осіб, хто складав стосовно мене адмінпротоколи. Однак більшість клопотань було відхилено», - повідомив Семедляєв.

Читайте також: Ще одного кримського татарина оштрафували за «мітинг» під будівлею ФСБ у Сімферополі

За його словами, засідання «суду» щодо нього було призначено на наступний день, у зв'язку з його клопотанням давати показання кримськотатарською мовою.

«Буде запрошено перекладача для того, щоб я міг скористатися своїм правом давати показання кримськотатарською мовою», - повідомив активіст.

Раніше «суд» у Сімферополі вже виносив рішення про штраф учасників зібрання біля будівлі ФСБ щодо двох активістів - Ібраїма Чегертми та Іслама Юрдамова.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в Криму затримали і вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемових, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, зокрема родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з вимогою дати інформацію про викрадених. Більш як 50 з них були затримані бійцями ОМОНу і доставлені до так званих райвідділків поліції м. Сімферополь.

На 58 осіб були складені адміністративні протоколи за статтею 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки при НС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-