Ще одного кримського татарина оштрафували за «мітинг» під будівлею ФСБ у Сімферополі

Ще одного кримського татарина оштрафували за «мітинг» під будівлею ФСБ у Сімферополі

Укрінформ
«Суд» у тимчасово окупованому Криму оштрафував 18-річного кримського татарина Іслама Юрдамова на 10 000 рублів (3 650) за участь у мирних стихійних зібраннях біля будівлі ФСБ.

Про це в Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Суд у Сімферополі оштрафував на 10 тисяч рублів 18-річного кримського татарина Іслама Юрдамова, визнавши його винним у «порушенні режиму підвищеної готовності» за участь у мирних стихійних зібраннях біля будівлі ФСБ», - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що уродженець села Привітне, Кіровського району Іслам Юрдамов був обвинувачений Київським районним «судом» Сімферополя в тому, що 4 вересня «о 16.47, перебуваючи за адресою: Сімферополь, бульвар Франка, будинок 13, біля будівлі УФСБ Росії по Республіці Крим і Севастополю не виконав правила поведінки при введенні режиму підвищеної готовності, а саме був учасником масового заходу».

У «суді» Юрдамов і його захисник Айдер Сулейманов заявили про незаконність складеного протоколу, оскільки обвинувачений «цікавився долею людей, викрадених в ніч на 4 вересня, чиє місцезнаходження було невідомим, що є його законним правом».

У задоволенні більшості клопотань, зокрема, про залучення перекладача, про виклик представника прокуратури для підтримання обвинувачення і про виклик свідків Юрдамову і його захиснику суддя Антон Цикуренко відмовив.

Читайте також: «Суд» продовжив арешт п'ятьом кримським татарам

Захисник Юрдамова має намір оскаржити рішення «суду».

За даними «Кримської солідарності», подібне рішення стало другим після зібрання 4 вересня, раніше на 5 тисяч рублів за цією ж статтею був оштрафований активіст Ібраїм Чегертма.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в Криму затримали і вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемова, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, в тому числі родичі, журналісти й адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з вимогою дати інформацію про викрадених. Більш як 50 з них були затримані бійцями ОМОНу і доставлені до так званих райвідділків поліції м. Сімферополь.

На 58 осіб були складені адміністративні протоколи за статтею 20.6.1 КпАП РФ.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-