Окупанти посилили вирок Асану Ахтемову, адвокат вважає це помстою за відмову від показань

Окупанти посилили вирок Асану Ахтемову, адвокат вважає це помстою за відмову від показань

Укрінформ
Адвокат Айдер Азаматов вважає, що посилення обвинувачення щодо його підзахисного Асана Ахтемова є помстою за те, що він змінив свідчення, дані ним раніше під тортурами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Фейсбуці «Кримська солідарність».

«Вважаю, що це певна помста за те, що Асан змінив свої показання не на користь слідства, а на користь свого захисту», - повідомив кримський адвокат.

За його словами, Ахтемов також відмовився від давання нових свідчень після так званих слідчих заходів, посилаючись на свої права обвинуваченого.

Читайте також: «Суд» у Криму призначив матері Асана Ахтемова 10 тисяч рублів штрафу

Наразі до політв'язня не допускають лікаря, попри те, що той відчуває біль у ділянці грудної клітини і задихається ночами, зазначив адвокат.

Крім того, він повідомив, що в СІЗО чинять тиск на його підзахисного, не передаючи йому необхідні ліки.

«Дружина Асана стверджує, що передає ліки в повному обсязі, але, за словами ув'язненого, йому надходять тільки вітаміни», - уточнив адвокат.

Він ще раз підтвердив, що Ахтемов винним себе не визнає.

«Асан змінив свої показання і зараз відмовився від зізнавальних і вибитих фізичним шляхом показань. Він сказав, що йтиме до кінця, боротиметься за справедливість, боротиметься з незаконним переслідуванням», - резюмував адвокат після зустрічі з підопічним.

Читайте також: Обвинувачений ФСБ у «диверсії» Ахтемов виявився родичем першої заступниці глави МЗС

Раніше Асан Ахтемов відмовився від адвоката, призначеного йому ФСБ, і уклав договір із захисником за угодою Айдером Азаматовим.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму затримали і вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемових, Шевкета Усеїнова і Нарімана Джелялова.

Після «адміністративного арешту» Шевкета Усеїнова та Ельдара Одаманова випустили на свободу.

Читайте також: Незалежних адвокатів знову не допустили до братів Ахтемових у Криму

6 вересня Київський районний «суд» Сімферополя ухвалив постанову про взяття під варту Джелялова і двоюрідних братів Азіза та Асана Ахтемових до 4 листопада. Їх обвинуватили за ч.1 статті 281 (Диверсія) КК РФ за нібито причетність до пошкодження газопроводу в селі Перевальне 23 серпня. Після відмови від своїх показань Асану Ахтемову було змінено обвинувачення з частини 1 статті 281 КК РФ (Диверсія) на частину 2 цієї ж статті (Диверсія, вчинена групою осіб). Крім того, проти Ахтемова було висунуто ще одне обвинувачення в частині 4 статті 222.1 КК (Незаконне придбання, зберігання вибухових речовин групою осіб).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-