«Суди» в Криму продовжують штрафувати людей за участь у мітингу біля будівлі ФСБ

«Суди» в Криму продовжують штрафувати людей за участь у мітингу біля будівлі ФСБ

Укрінформ
В окупованому Криму так званий Київський районний "суд" оштрафував кримчанина Рамазана Сусанова за участь в стихійних зборах біля будівлі ФСБ, не повідомивши його про засідання.

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

"Київський районний "суд" оштрафував кримчанина Рамазана Сусанова без його участі в засіданні. Як розповів адвокат Айдер Сулейманов, Рамазан Сусанов не був повідомлений належним чином про майбутнє засідання", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Денісова передала головному омбудсмену Туреччини список кримських політв'язнів Кремля

За словами адвоката, спочатку засідання "суду" за адміністративною "справою" Сусанова було призначене на 9 вересня, проте через відсутність матеріалів "справи" його було перенесено. В "суді" Рамазанова пообіцяли повідомити про дату засідання, "проте ні дзвінка, ні повідомлення йому не було відправлено".

"Суддя" Галина Хулапова, яка проводила засідання за відсутності Сусанова, визнала його винним у скоєнні адміністративного правопорушення і винесла штраф в сумі 10 000 рублів.

"Природно, ми цю постанову будемо оскаржувати", - повідомив адвокат.

Читайте також: Кримські татари: «Катують не одного там, а кожного із нас...»

Нагадаємо: Рамазану Сусанову пред'явили адміністративне правопорушення за "порушення обмежень режиму підвищеної готовності" (ст.20.6.1 КоАП РФ). Він був затриманий під час масових арештів кримських татар 4 вересня біля будівлі ФСБ.

Всього в Сімферополі по "адміністративних справах" стосовно людей, які зазнали масових затримань біля будівлі ФСБ прийнято близько 30 рішень про штрафи на суми від 5000 до 20000 рублів (7370 грн).

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму затримали та вивезли в невідомому напрямку Ельдара Одаманова, Асана та Азіза Ахтемова, Шевкету Усеінова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Понад добу про них нічого не було відомо. Десятки людей, в тому числі родичі, журналісти та адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з метою отримання інформації про викрадені. Близько 60 з них були затримані бійцями ОМОНу і доставлені в так звані райвідділи поліції м.Сімферополя.

Читайте також: Ще одного кримського татарина оштрафували за «мітинг» біля будівлі ФСБ

На 58 осіб були складені адміністративні протоколи за статтею 20.6.1 КпАП РФ (Невиконання правил поведінки при НС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-