Денісова передала головному омбудсмену Туреччини список кримських політв'язнів Кремля

Денісова передала головному омбудсмену Туреччини список кримських політв'язнів Кремля

Фото
Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова передала головному омбудсмену Туреччини Шерефу Малкочу список кримських татар - політ'вязнів Кремля.

Як передає Укрінформ, про це український омбудсман повідомила у Телеграмі.

Під час зустрічі із Малкочем Денісова “висловила вдячність за незмінну позицію Президента Туреччини щодо незаконної окупації Криму, допомогу і тиск на РФ, з метою визволення незаконно затриманих окупантами кримських активістів”.

Вона повідомила, що “передала Шерефу Малкочу список з іменами кримських татар, які перебувають у місцях несвободи на території РФ і тимчасово окупованого Криму, та звернулася з проханням сприяти усіма можливими засобами поверненню українських політв'язнів на Батьківщину”.

Також Денісова “поінформувала турецького омбудсмена про проблеми, які існують на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, - масштабну інформаційну пропаганду РФ, політизацію та мілітаризацію дітей, систематичні порушення соціальних та економічних прав людини. 296 осіб перебувають у в'язницях ОРДЛО і 258 громадян - зникли безвісти”.

“У свою чергу, Шереф Малкоч пообіцяв посилити співпрацю й допомогу в боротьбі за повернення українських громадян та територій”, - зазначила уповноважена ВР.

За її словами сторони “також обговорили подальшу взаємодію у питаннях протидії торгівлі людьми”.

Денісова "подякувала Шерефу за підтримку її ініціативи з впровадження механізму міжнародно-правового захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, проте на території країни, де вони були затримані, їх кваліфіковано як злочинців".

Читайте також: Денісова закликає міжнародних правозахисників відвідати «суди» над кримськими татарами

Сторони домовилися про створення міжнародної платформи Омбудсменів для напрацювання рекомендацій щодо протидії цьому явищу.

“Продовжуватимемо й надалі діалог між інститутами омбудсменів України та Турецької Республіки в рамках укладеної угоди про співробітництво”, - наголосила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, Денісова 23 вересня у рамках робочого візиту до Туреччини зустрілася з головою Інституції прав людини та рівності Турецької Республіки та поінформувала колегу про основні напрямки роботи Офісу уповноваженого.

Фото: Людмила Денісова / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-