Німеччина не визнає російські «вибори» в окупованому Криму

Німеччина не визнає російські «вибори» в окупованому Криму

Укрінформ
Німеччина не визнає проведення виборів у Державну думу РФ на території окупованого Криму і вважає протизаконною участь у них жителів ОРДЛО.

Про це заявила представниця федерального уряду Ульріке Деммер, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу на брифінгу в середу.

«Незаконна анексія Криму є порушенням територіальної цілісності та суверенітету України, Німеччина не визнає це. Тож ми, звісно, не визнаємо і проведення виборів в анексованому Росією Криму», - заявила речниця.

Читайте також: Рада визнала незаконними вибори до російської Держдуми

Вона також заявила, що видача російських паспортів жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей, що уможливила їхню участь у російських виборах, є порушенням міжнародного права.

Деммер зазначила, що федеральний уряд дуже серйозно сприймає зауваження спостерігачів і російських опозиційних політиків щодо численних порушень під час голосування та підрахунку голосів. За словами речниці, німецький уряд із занепокоєнням спостерігав, як Росія напередодні виборів посилила тиск на опозицію та суспільство загалом, тож було втрачено принцип демократичної участі у виборах.

Читайте також: Польща засудила проведення РФ «виборів» в окупованому Криму та ОРДЛО

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас напередодні також висловив занепокоєння повідомленнями про порушення на парламентських виборах у РФ. За його словами, це викликає сумніви, що вибори були чесними та відкритими.

Як повідомляв Укрінформ, у період 17-19 вересня відбулося голосування на виборах до Держдуми РФ. Напередодні з виборчого процесу були виключені практично всі ймовірні кандидати від "несистемної" опозиції, відбувалися репресії та переслідування правозахисників, журналістів і громадських активістів на підставі законів РФ "про закордонних агентів" та "про небажані організації".

США засудили проведення виборів на окупованих територіях України.

Читайте також: Туреччина не визнала проведені в окупованому Криму вибори до Думи РФ

Європейський Союз не визнав так звані вибори, проведені на тимчасово окупованих територіях України, і взяв до уваги достовірну інформацію про численні та серйозні порушення демократичного права волевиявлення людей у самій РФ.

Читайте також: Британія засудила проведення Росією «виборів» в окупованому Криму

МЗС України 17 вересня висловило рішучий протест та засудило протиправну організацію і проведення Росією виборів на тимчасово окупованій території Криму. Крім того, Україна засудила примусове залучення до голосування українських громадян, яким були незаконно роздані паспорти РФ на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-