Польща засудила проведення РФ «виборів» в окупованому Криму та ОРДЛО

Польща засудила проведення РФ «виборів» в окупованому Криму та ОРДЛО

Укрінформ
МЗС Польщі вважає незаконним проведення російських "виборів" до Держдуми Росії в окупованому Криму та електронне голосування в ОРДЛО, висловило розчарування недопущенням спостерігачів ОБСЄ до виборів, а також поставило під сумнів легітимність виборів.

Про це йдеться в офіційній заяві польського зовнішньополітичного відомства, передає кореспондент Укрінформу.

"МЗС вважає незаконним проведення російських "виборів" на території окупованого Російською Федерацією Кримського півострова. Міністерство також засуджує масову роздачу російських паспортів громадянам України й організацію електронного голосування на території Донбасу",- йдеться в повідомленні МЗС Польщі.

Читайте також: Євросоюз не визнає російські «вибори» в ОРДЛО і окупованому Криму

У заяві Польща також висловила розчарування недопущенням спостерігачів ОБСЄ до виборів, що суперечить демократичним цінностям і нормам, які діють в рамках ОБСЄ, ООН та Ради Європи.

МЗС Польщі також звернуло увагу на недопущення опозиційних кандидатів до виборів і ускладнення доступу до незалежної інформації.

"Ця ситуація може викликати сумніви щодо легітимності нових депутатів",- йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: США не визнають російські «вибори» на окупованій частині України – Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, у період 17-19 вересня відбулося голосування на виборах до Держдуми РФ. 15 вересня Європарламент ухвалив резолюцію, яка закликає ЄС до готовності не визнати парламент Росії та розглянути можливість виключення Росії з ПАРЄ, якщо парламентські вибори в Росії у 2021 році будуть визнані сфальсифікованими й такими, що порушують демократичні принципи й міжнародне право.

МЗС України 17 вересня висловило рішучий протест та засудило протиправну організацію і проведення Росією виборів на тимчасово окупованій території Криму. Крім того, Україна засудила примусове залучення до голосування українських громадян, яким були незаконно роздані паспорти РФ на тимчасово окупованих територіях в Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-