Стан здоров’я задовільний: митрополит ПЦУ зустрівся з заарештованим у Криму Єсипенком

Стан здоров’я задовільний: митрополит ПЦУ зустрівся з заарештованим у Криму Єсипенком

Укрінформ
Митрополит Климент (Кущ), який є захисником арештованого окупантами в Криму журналіста-фрілансера «Крим.Реалії» Владислава Єсипенка, відвідав свого підзахисного в Сімферопольському СІЗО №1.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

"Владика Климент підтримав Владислава молитвою і духовною настановою. Своєю чергою Владислав Єсипенко висловив подяку всім тим, хто його знає, підтримує і бореться за його визволення", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Єсипенко через митрополита передав вітання Олегу Сенцову, вітаючи його із завершенням робити над фільмом «Носоріг» і достойною презентацією цього фільму на Міжнародному Венеціанському кінофестивалі. Він побажав йому успіху в роботі над новим фільмом «Каїн».

Читайте також: Команда фільму «Носоріг» провела у Венеції акцію на підтримку політв’язнів Кремля

«Дякую тобі, Олеже, за ту велику роботу, яку ти проводиш, щоб якомога швидше наші політв’язні змогли повернутися до дому», – сказав Єсипенко.

За словами владики Климента, стан здоров’я Єсипенка задовільний.

Читайте також: У журналіста Єсипенка після тортур погіршилося здоров'я - проблеми з тиском і зором

Як повідомлялося, 10 березня Владислава Єсипенка затримали в тимчасово окупованому Криму. Його звинуватили в незаконному виготовленні вибухового пристрою.

ФСБ РФ стверджує, що затримала Єсипенка нібито для уникнення проведення ним підривних акцій в інтересах українських спецслужб.

12 березня Єсипенка взяли під варту. До журналіста протягом 27 днів не допускали адвокатів. Пізніше він повідомив про тортури з боку російських спецслужб.

Читайте також: «Серйозна судова помилка»: США закликають негайно звільнити Єсипенка

Адвокат Олексій Ладін заявив, що слідчі ФСБ за підсумками дактилоскопічної експертизи не виявили відбитків Єсипенка на вибухівці, нібито знайденій в машині журналіста.

Українському громадянину загрожує 18 років позбавлення волі. Саме на такому покаранні наполягає сторона обвинувачення.

6 вересня Єсипенко на слуханні його «справи» в Сімферопольському міському «суді» заявив, свідчення окупантам давав під тортурами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-