Журналіст Єсипенко в «суді»: Свідчення окупантам давав під тортурами

Журналіст Єсипенко в «суді»: Свідчення окупантам давав під тортурами

Укрінформ
Арештований окупантами в Криму журналіст Владислав Єсипенко на слуханні його «справи» в Сімферопольському міському «суді» заявив, що всі свідчення, дані ним під час попереднього слідства, отримані під тортурами.

Про це в Фейсбуці повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«У Сімферопольському міському «суді» закінчилося чергове судове засідання у кримінальній справі стосовно журналіста Владислава Єсипенка. У ході засідання був допитаний сам підсудний. Він заявив, що всі його свідчення, дані на етапі попереднього слідства, були отримані під тортурами», - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомили в КПГ, Єсипенко заявив, що заперечує співпрацю зі Службою зовнішньої розвідки України, і наголосив, що займався виключно висвітленням соціально-політичної ситуації в Криму.

Після цього Єсипенко відповів на запитання сторін і «суд» перейшов до допиту свідків у цій справі. Зокрема, був допитаний оперативний співробітник ФСБ, який повідомив, що нібито була інформація про причетність Владислава Єсипенка до незаконного обігу боєприпасів і вибухових речовин. При цьому співробітник ФСБ заперечував факт застосування тортур до журналіста.

Читайте також: Окупанти у Криму обиратимуть запобіжний захід заступнику голови Меджлісу Джелялу

Пізніше був допитаний ще один свідок - кінолог, який оглядав разом зі службовим собакою машину підсудного. У суді він підтвердив, що його пес знайшов вибуховий пристрій в машині підозрюваного.

Коментуючи фізичний стан Єсипенка, адвокат Дмитро Дінзе охарактеризував його як пригнічений і зазначив, що «у нього трапляються панічні атаки, оскільки він побоюється виконання погроз з боку ФСБ».

Як повідомлялося, 10 березня Єсипенка затримали в окупованому Криму. Його звинуватили в незаконному виготовленні вибухового пристрою.

ФСБ РФ стверджує, що затримала Єсипенка нібито для уникнення проведення ним підривних акцій в інтересах українських спецслужб.

12 березня Єсипенко взяли під варту. До журналіста протягом 27 днів не допускали адвокатів. Пізніше він повідомив про тортури з боку російських спецслужб.

Адвокат Олексій Ладін заявив, що слідчі ФСБ за підсумками дактилоскопічної експертизи не виявили відбитків Єсипенка на вибухівці, нібито знайденій в машині журналіста.

Українському громадянину загрожує 18 років позбавлення волі. Саме на такому покаранні наполягає сторона обвинувачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-