Разумков назвав три складові, без яких Кримська платформа не працюватиме

Разумков назвав три складові, без яких Кримська платформа не працюватиме

Укрінформ
Кримська платформа повинна мати три складових, без жодної з яких вона не буде працювати - це парламентський вимір, президентський і урядовий напрямки.

Як передає кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час виступу з трибуни парламенту на позачерговій сесії в понеділок.

"Сьогодні Кримська платформа, яка розпочинає свою роботу, повинна мати три складових, без жодної з них вона не буде працювати. Це парламентський вимір, це президентський напрямок, і урядовий. Лише цими спільними зусиллями ми зможемо досягнути того результату, до якого прагнемо всі ми як у цьому залі, так і поза його межами, і в усіх цивілізованих країнах світу, які знають, що таке верховенство права, повага суверенітету та територіальної цілісності країни", - сказав спікер.

Разумков зазначив, що боротися за деокупацію Криму Україна повинна разом із партнерами.

"Сім років тому частину нашої території, частину нашої землі, а головне - частину наших людей - вкрали. Сьогодні ми продовжуємо боротися за те, щоб повернути, і щоб справедливість була у світі. Але боротися одному завжди важко. Тому ми повинні це робити разом, так, як ми вміємо, якщо є бажання в цьому залі працювати. Так само ми повинні це робити разом із нашими друзями, разом із нашими партнерами", - зауважив Разумков.

Голова ВР також подякував колегам із іноземних парламентів, які присутні на позачерговій сесії.

"Я дуже вдячний, що сьогодні тут присутні наші колеги, які долучилися до роботи Кримської платформи. Я сподіваюся, що через деякий час в цій ложі буде більше представників парламенту, тому що ми плануємо вести в постійному режимі діалог у рамках Кримської платформи в парламентському вимірі. І саме тому сьогодні на вимогу народних депутатів ми зібралися тут - для того, щоб ухвалити постанову. Це старт великої справи, але ця справа завершиться перемогою", - заявив Разумков.

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Дмитро Разумков 18 серпня на вимогу 156 народних депутатів підписав розпорядження про скликання 23 серпня позачергової сесії.

Читайте також: Разумков назвав головне завдання Кримської платформи

На сесії присутні президент Сенату парламенту Чехії Мілош Вистрчіл, голова Національної ради Федеральних зборів Швейцарської Конфедерації Андреас Ебі, парламентські делегації Австрії, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Грузії, Естонії, Йорданії, Латвії, Литви, Німеччини, Польщі, Румунії.

Парламентарії розглянуть проєкт постанови із закликом до міжнародних організацій, а також планують прийняти резолюції про підтримку Кримської платформи та підтримати створення Міжпарламентської координаційної ради "Кримська платформа".

23 серпня відбувся установчий саміт Кримської платформи - нового консультативного та координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети - деокупації Криму й повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-