Ташева: Кримська платформа — це колосальна підтримка України, а не коаліція проти Росії

Ташева: Кримська платформа — це колосальна підтримка України, а не коаліція проти Росії

Укрінформ
Участь у Кримській платформі майже 50 країн світу — це колосальна підтримка України, і водночас цей майданчик не є коаліцією проти Росії.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу "Дом" заявила заступниця постійного представника Президента України в АР Крим, правозахисниця Таміла Ташева.

"Те, що у нас з'явилася Кримська платформа як міжнародний майданчик щодо Криму, — це прекрасно. Це сподівання дуже великої кількості кримчан. Це сподівання дуже великої кількості правозахисників, представників держави, які працювали й продовжують працювати над деокупацією Криму", — сказала Ташева.

Правозахисниця зазначила, що Кримська платформа — "це не коаліція проти Росії". "Це коаліція за Україну і за повернення нашої території", — акцентувала вона.

Ташева нагадала, що протидія проведенню Платформи з боку Росії була колосальною.

"Вони тиснули весь цей час на тих учасників, які заявили про підтримку Кримської платформи і що будуть в ній брати участь. Тиск ішов різними методами, зокрема, звичайно, через економічний вплив", — сказала заступниця представника Президента в АР Крим.

Попри це сьогодні в саміті беруть участь 46 делегацій країн світу.

"Це вперше, коли в один день до нас в країну з'їжджається, злітається така кількість лідерів країн, парламентаріїв. Наприклад, окрема парламентська делегація — це 50 осіб", — уточнила Ташева.

Читайте також: Рада закликає світ ухвалити резолюції на підтримку Кримської платформи

У зв'язку з цим, за її словами, необхідно максимально інформувати про Платформу.

Ташева повідомила, що на саміт акредитувалися понад 400 міжнародних ЗМІ.

Як повідомлялося, 23 серпня у Києві відбувається установчий саміт в межах ініціативи Президента України з деокупації Криму "Кримська платформа".

Учасники Міжнародної Кримської платформи у спільній декларації за результатами саміту підтвердили підтримку територіальної цілісності України, засудили тимчасову окупацію Криму, мілітаризацію півострова, порушення прав людини та свободи судноплавства в регіоні й закликали Російську Федерацію до конструктивної участі в діяльності платформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-