Зеленський: Окупація Криму розпочалася в Москві, а деокупація розпочнеться в Києві

Зеленський: Окупація Криму розпочалася в Москві, а деокупація розпочнеться в Києві

Укрінформ
Окупація Автономної Республіки Крим розпочалася в Москві, а деокупація розпочнеться в Києві.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на установчому саміті з деокупації Криму “Кримська платформа”, передає кореспондент Укрінформу.

“Кримська платформа має стати центром вироблення і прийняття ключових міжнародних рішень щодо Криму. Від сьогодні ми фактично розпочинаємо зворотній відлік часу до звільнення нашої землі, українського півострову”, - сказав Глава держави.

Президент висловив думку, що 23 серпня 2021 року може увійти в історію як день початку деокупації Криму та міста Севастополя.

“Окупація півострову Крим почалася в Москві, деокупацію Криму точно ми розпочнемо в Києві. Давайте починати”, - наголосив Зеленський.

Читайте також: Окупація Криму ставить під сумнів ефективність усієї міжнародної системи безпеки — Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у Києві проходить установчий саміт ініціативи Президента України з деокупації Криму “Кримська платформа”.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-