Венедіктова обговорила з Квін Кримську платформу та воєнні злочини на окупованому півострові

Венедіктова обговорила з Квін Кримську платформу та воєнні злочини на окупованому півострові

Укрінформ
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова обговорила з тимчасовою повіреною у справах США Крістіною Квін Кримську платформу і конкурс на посади керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як передає Укрінформ, про це Венедіктова повідомила у Фейсбуці.

"Крим – це Україна, і навколо цього об’єднується весь світ. Обговорили з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін Кримську платформу. Підтримка наших міжнародних партнерів та їх проактивні дії задля деокупації півострова, а також рішуче засудження порушень прав людей та воєнних злочинів там – це запорука повернення тимчасово окупованих територій та притягнення до відповідальності винних", - написала генпрокурор.

За її словами, "не обійшли увагою і шляхи звільнення України від внутрішнього ворога – корупції. Надзвичайно важливим в цьому контексті є незалежний і чесний конкурс на посади керівництва САП. Боротьба з корупцією та її превенція - це завдання всіх державних інституцій в Україні".

Читайте також: США підтримують Кримську платформу, щоб змусити Росію відповісти за окупацію півострова – Квін

Як повідомила Венедіктова, окремо зупинились на питаннях співпраці щодо розвитку прокуратури в цілому.

За її словами, після завершення реформи кадрового перезавантаження нині тривають внутрішні трансформації: спеціалізація прокурорів, розробка стандартів роботи, діджиталізація і дебюрократизація інституції.

Читайте також: Кількість учасників саміту Кримської платформи зросла до 40

Як повідомляв Укрінформ, директор НАБУ Артем Ситник вважає, що наразі існують певні спроби тиску на перебіг конкурсу на посаду очільника САП.

Фото: Фейсбук Ірини Венедіктової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-