Кількість учасників саміту Кримської платформи зросла до 40

Кількість учасників саміту Кримської платформи зросла до 40

Укрінформ
Загальна кількість учасників установчого саміту Кримської платформи зросла до 40.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив на онлайн-брифінгу, передає Укрінформ.

“Міжнародна підтримка Кримської платформи зростає. Сьогодні я радий оголосити, що ми досягнули круглої цифри. У нас є 40 підтверджень участі в саміті Кримської платформи”, - поінформував він.

Кулеба нагадав, що на саміті 23 серпня ухвалять меморандум, який буде відкритим для подальшого приєднання держав, які не змогли взяти участь в установчому саміті.

Читайте також: Кримська платформа: Кулеба назвав чотири тематичні панелі саміту

“Тому, насправді, підтримка Кримської платформи буде ще більшою, і я переконаний, невпинно зростатиме”, - акцентував міністр.

Голова української дипломатії переконаний, що запуск платформи виправить помилку, коли в перші роки української війни з російським агресором для Криму не було створено жодного механізму системної роботи з його деокупації.

Високопосадовець також відзначив запуск офіційного сайту Кримської платформи.  

“Вона буде розвиватися, будуть з’являтися нові іншомовні версії цієї сторінки. Це буде постійна платформа для функціонування Кримської платформи онлайн. На цьому сайті ви зможете знайти актуальну інформацію про цю важливу ініціативу”, - зазначив Кулеба.

Читайте також: Кримська платформа: згадати Росії все

Сайт містить такі основні розділи: Крим до окупації, Крим в окупації, Кримська платформа, експертна мережа Кримської платформи та власне саміт.

Як повідомлялося, 23 серпня саміт Кримської платформи в Києві відкриє співачка Джамала піснею «1944».

6 серпня в Києві пройшов форум експертів Кримської платформи.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-