Саміт Кримської платформи відкриє Джамала піснею «1944»

Саміт Кримської платформи відкриє Джамала піснею «1944»

Укрінформ
Міністерство закордонних справ розраховує, що у саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві візьмуть учать близько 40 країн. Відкриє захід співачка Джамала піснею «1944».

Про це журналістам повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова в кулуарах установчого форуму Експертної мережі Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

«Країн буде більше, ніж 30. На сьогодні їх понад 30. Ми розраховуємо, що це буде приблизно чотири десятки країн, представлених на різних рівнях - від найвищого, себто президенти або прем‘єр-міністри, до, як ми вважаємо, найнижчого, - це представники уряду як спеціальний представник держави. Це можуть бути міністри закордонних справ, міністри оборони і інші представники уряду, які матимуть спеціальні повноваження», - зазначила вона.

Джапарова підкреслила, що вважає таку кількість учасників успіхом, а також спрогнозувала, що платформа вплине на майбутні проєкти законів, зокрема щодо захисту політв‘язнів та посилення санкційної відповіді.

Читайте також: Кулеба: Кількість учасників установчого саміту Кримської платформи зросла до 33

Перша заступниця міністра поінформувала, що саміт відбуватиметься в КВЦ «Парковий» та триватиме кілька годин. Він складатиметься з двох частин: на першій будуть виступи, зокрема, голів іноземних делегацій; на другій передбачено форум з 4 панельними дискусіями.

Джапарова додала, що першу офіційну частину відкриє Джамала піснею «1944».

Читайте також: На окупованому півострові з'явилися написи на підтримку Кримської платформи

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що участь в інавгураційному саміті Кримської платформи підтвердили вже 32 країни.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-