США підтримують Кримську платформу, щоб змусити Росію відповісти за окупацію півострова – Квін

США підтримують Кримську платформу, щоб змусити Росію відповісти за окупацію півострова – Квін

Укрінформ
США вважають, що необхідно більше робити для притягнення Росії до відповідальності за незаконну окупацію Криму, і саме тому надають Україні допомогу в запуску міжнародної ініціативи «Кримська платформа».

Про це заявила Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін у виступі на установчому форумі експертної мережі Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона підкреслила, що США твердо переконані у тому, що анексія Криму - це великий злочин, який не може бути забутий, і протягом діяльності адміністрацій трьох президентів дотримуються політики невизнання незаконної окупації Росією Кримського півострова.

У цьому контексті Квін запевнила, що США будуть продовжувати боротися з порушенням прав людини в окупованому Криму, зокрема і шляхом накладання персональні санкції на осіб, причетних до цього, робитимуть усе можливе для звільнення політичних в'язнів у Криму.

«На жаль, окупація і проблеми, які зараз існують у Криму, поширюються за межі Кримського півострова, оскільки продовжується порушення прав кримських татар та українців, окупація Криму перешкоджає вільному доступу до Азовського та Чорного морів. Ми знаємо, що потрібно робити ще більше для того, щоб притягнути Росію до відповідальності. Саме тому США завжди підтримують Кримську платформу. Ми тісно співпрацюємо з урядом України з метою підтримки цієї платформу, саме тому ми зібралися тут сьогодні, щоб продовжити працювати також з незалежними експертами у рамках Кримської платформи, а цього місяця ми зустрінемося разом з високопосадовцями з усього світу, щоб започаткувати її діяльність», - сказала Квін.

Вона поінформувала, що USAID також надає технічну та логістичну допомогу саміту Кримської платформи.

Читайте також: Посол Британії закликала продовжити тиск на РФ за окупацію Криму

Як повідомляв Укрінформ, участь в установчому саміті Кримської платформи вже підтвердили 32 країни.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Передбачається, що Платформа діятиме на кількох рівнях: глав держав та урядів, міністрів закордонних справ, у вимірі міжпарламентського співробітництва, у форматі експертної мережі.

Офіційно діяльність Кримської платформи буде започаткована на інавгураційному саміті, проведення якого заплановане на 2021 рік в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-