Деокупація Криму лишається серед найвищих пріоритетів зовнішньої політики - Зеленський

Деокупація Криму лишається серед найвищих пріоритетів зовнішньої політики - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що деокупація Кримського півострова залишається серед найвищих пріоритетів зовнішньої політики України.

Про це він сказав під час виступу на форумі «Україна 30. Міжнародна політика», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У ТОПі зовнішньополітичних пріоритетів залишається деокупація Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Перетворення Криму на військову базу на Чорному морі повністю руйнує архітектуру безпеки в регіоні. Протидія цьому потребує активної консолідації зусиль міжнародної спільноти», - підкреслив Президент.

Зеленський нагадав, що задля такої консолідації Україна ініціювала створення Кримської платформи, перший саміт якої запланований 23 серпня.

«Мета платформи - посилити міжнародний тиск на Росію для деокупації українського півострова Крим та захисту прав абсолютно всіх кримчан», - зауважив глава держави.

Також Зеленський повідомив, що приділяє особливу увагу протидії новим безпековим викликам у Чорноморському регіоні та співпраці між флотами причорноморських держав.

Читайте також: Командувач ВМС України не виключає провокацій РФ під час Sea Breeze

«Особливу увагу я приділяю протидії новим безпековим викликам у Чорноморському регіоні, співпраці між флотами причорноморських держав. Ми маємо і надалі бути тут проактивними, знову бути саме суб’єктами. Тільки посилення наших лідерських позицій у Чорноморському регіоні дозволить зберегти спокій у регіоні, безпеку і свободу судноплавства», - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на РФ, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Діяльність Кримської платформи має розпочатися на саміті 23 серпня, на який Президент України запрошує лідерів іноземних держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-